Anna-Eva Lohe
Anna-Eva har arbetat med ledarskap, processledning och coaching i 20 år. Den röda tråden har varit det personliga ledarskapet. Hon brinner för en ökad medvetenhet om vilka värderingar som står oss närmast så att de kan bli ett stöd i den komplexa verklighet som regionala ledare verkar i. Där testas ständigt förmågan att stå grundad i uppdraget och kontinuerligt involvera och aktivera andra. Anna-Eva vill bidra till att utveckla kvaliteter som mod, förmågan att lyssna, självinsikt och medkänsla i processledarskapet.
Anna-Eva, varför behövs RePro?
Att driva processer med fokus på den mänskliga dimensionen, det vill säga det som får oss människor att samarbeta, hålla motivationen uppe, vara kreativa och skapande tillsammans, är utmanande. Delaktighet och ledarskap är ett resultat av att vi själv representerar de kvalitéerna vilket kräver självinsikt och ställningstagande. Att levandegöra, fördjupa och ge utrymme för detta samtal är högaktuellt för de som driver regionala utvecklingsprocesser. Denna kompetens är vad RePro har som ambition att synliggöra och lära ut.
Gunnar Thim
Gunnar har arbetat med ledarskap och grupputveckling under större delen av sitt arbetsliv såväl inom stora offentliga organisationer som polisen och Försäkringskassan samt SPRI, Hälso- och sjukvårdens utvecklingsinstitut och privata aktörer inom management och ledarskap. ReProReProGunnars bidrag till RePro handlar om det personliga ledarskapet och de gruppdynamiska perspektiven i processledarskapet. Hur skapar jag samsyn och samhandling och hur får jag största möjliga effektivitet med de resurser jag har till förfogande?
Gunnar, varför behövs RePro?
Det regionala processledarskapet kräver mycket av sina utövare. Inte sällan är det regional uppdraget oklart, medverkande aktörer har helt olika bilder av vad som behöver göras och förväntningarna på processledaren är stora. Det kräver ett inkluderande, stabilt och tryggt ledarskap. Därför behövs det regionala processledarprogrammet.
Marie Kaufmann
Marie har jobbat med processledning och ledarskapsutveckling sedan början av 2000. Hon har mött många regionala ledare i sina uppdrag och utbildningar. Hon har ett stort intresse för hur ledarskap kan aktiveras hos regionens olika aktörer, för processledarrollen och alla aspekter av att växa i sitt eget personliga ansvarstagande och ledarskap.
Marie, vilken är din största aha-upplevelse under RePro?
Att vara en ledare av regionala processer kräver väldigt mycket – det är en unik ledarroll. Många har fram till att de kommer till RePro redan varit framgångsrika i sitt sätt att leda, men inte riktigt vetat varför de gör som de gör eller bottnat i en trygg kompetens. Det blir en aha-upplevelse för många att få sin kompetens synliggjord och förstärkt genom RePro och mötet med andra kollegor. Det är lika inspirerande och fantastiskt varje gång att se människor växa i sin självkänsla och personliga kraft.
Göran Hallin
Göran har jobbat med analyser, utvärderingar och strategisk rådgivning med fokus på regional utveckling sen 1990-talet. Göran har under den här tiden jobbat på uppdrag av de flesta svenska regioner, liksom även för många statliga myndigheter och kommuner. Göran har också skrivit flera översikter om regionerna och det regionala utvecklingsuppdraget, bl.a. för Sveriges Kommuner och Regioner.
Göran, vilken är din största aha-upplevelse från RePro?
Att den regionala utvecklingsprocessen är en unik utmaning, både när det gäller sektorsövergripande samordning och ledarskap. Det är så roligt att höra när deltagarna verkligen känner igen sig i de exempel och utmaningar som vi förmedlar och bjuder upp till diskussion omkring.